Avize Yazıları

En İyi Kamp Kürekleri Nasıl Seçilir

Malzeme

Kürekte kullanılan malzeme, küreğin kalitesinin %70’inden fazlasını belirleyecektir, diğer %30’u ise imalatçıların ve tasarımcıların malzemeleri akıllıca kullanma yeteneğidir. 

Mevcut pazarda, küreklerin çoğu 3 malzemeden yapılmıştır: Karbon çeliği, Paslanmaz çelik ve Maganese çeliği. Şimdi, tüm bu çelikler arasındaki fark nedir? Bakalım.

Manganez çeliği: Manganez çeliği yaklaşık %13 manganezden oluşur. Bu manganez küreklerde ne yapar? Manganez, demir cevheri demire dönüştürüldüğünde kükürt ve oksijeni uzaklaştırır, bu da çeliği aşınmaya ve yüksek darbe şokuna karşı oldukça dirençli hale getirir.

Paslanmaz çelik: Bu çelik türü paslanmaya ve çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır. Paslanmaz çelikler, en az %10,5 krom, %1,2’den az karbon ve manganez gibi diğer alaşım metallerini hem pas tutmaz hem de yüksek darbe ve aşınma direnci sağlayan çeliklerdir. Paslanmaz çelik kaliteli midir? Evet, dayanıklıdır ve inşaattan kampa kadar çeşitli amaçlar için kullanılır. Kırılmadan veya değiştirme ihtiyacı duymadan uzun süre dayanabilir.

Karbon çeliği: Kürek, bıçak, zımba, kalıp, yay, yüksek mukavemetli tel ve kesici aletlerde en çok kullanılan malzemedir. Karbon çeliği üstün çekme mukavemetine sahiptir. Karbon çeliği paslanmaz çelikle aynı mıdır? Aynı temel demir ve karbon bileşenlerine sahiptirler. Tek fark alaşım içeriğindedir, Paslanmaz çelik %10,5 veya daha fazla krom içermelidir, karbon çeliği ise alaşım içeriğinin %10,5’in altındadır.

dayanıklılık

Kürek dayanıklılığı, imalatta kullanılan malzemelere bağlı olacaktır. Kısacası, karbon çeliği paslanmaz çelikten çok daha güçlü ve dayanıklıdır. Ancak paslanmaz çelik, paslanmaya karşı iyi çalışır ve karbon çeliği kadar güçlüdür. Bu nedenle, genel bir resme bakarsanız, paslanmaz çelikten yapılmış kürek veya paslanmaya dayanıklı herhangi bir çelikten yapılmış kürekleri uzun süre ayakta tutan değişen çevrede kamp yaptığımız için paslanmaz çelik bir kürek daha dayanıklı olacaktır.

Bıçak tasarımı

wHerhangi bir kamp küreği seçerken bir diğer önemli faktör bıçağın tasarımıdır. İnceden kalına mı yoksa sadece kalın mı yoksa sadece ince mi? Araştırmamda, inceden kalına kanat tasarımları, sadece kalın veya sadece ince kanatlardan daha verimlidir. Neden böyle? Çünkü inceden kalına bir tasarım diğer tasarımlardan daha hızlı kazacaktır. multitools , iyi bir bıçak tasarımı kürek örneğidir. Bıçakta kullanılan malzeme kaliteli ise bıçağı ihtiyacınıza göre bileyleyebilirsiniz.

Taşınabilirlik ve Ağırlık

Herhangi bir iyi kamp hayatta kalma küreği 1 kg altına düşmemelidir. 1 1’lik küreklerin tümü satın almaya değmez, ancak bazı kamp küreklerinin askeri sınıf hayatta kalma kürekleri oldukları ve gerçekten ağır hizmet kullanımları için yapıldığı için yaklaşık 1.3kg olması gerekir.  Multitools , ağırlığı 1.3 kg hemen altında olan ve yaptığı şeyi yapmak için o kadar ağır olması gereken bir kürek.

Kepçenin taşınabilirliği, kepçenin katlanabilirliğine ve ağırlığına bağlıdır. Bir araba kampçısıysanız, bir küreğin taşıma ağırlığı ve onunla birlikte gelen her şeyle ilgili hiçbir sorununuz olmayabilir. Ancak, sırt çantalı veya uzun yürüyüşe çıkan biriyseniz, ağırlık kaliteden ödün vermeden mümkün olduğunca düşük ve mümkün olduğunca katlanabilir olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir